dinsdag, mei 31, 2011

ROEMENIË 1: BRUINE BEREN IN DE KARPATEN

Zateravond zaten wij van 19.00u tot 21.00u in een schuilhut in de bossen van de Strämba-vallei in de Karpaten ten westen van Brasov. We wilden Bruine beren zien. De boswachter had in ieder geval zijn best gedaan door overal verspreid in verschillende boomstammen en bomen honing en caramel te verstoppen. Lekkers waren Bruine beren dol op zijn. In de loop van de avond zagen we 8 verschillende Bruine beren in alle leeftijdsklassen. Het was genieten.
Deze man woog > 400 kilo en had een oogje op een mooie Bruine berin. Hij was erg nerveus en schichtig. Volgens de boswachter omdat er nog twee zwaardere jongens in de bossen rondliepen.
14 05 2011. Karpaten/ Roemenië. Foto: WP.Bruine berin. Ze was een stuk lichter. > 250 kilo, maar wel erg atletisch, want ze klom zonder problemen in een boom om bij de honing te komen.
14 05 2011. Karpaten / Roemenië. Foto's: WP.

5 opmerkingen:

Incanto Images zei

en dan ben ik al blij als ik vanuit een schuilhut een klein vogeltje op de kiek weet te krijgen..wat moet dit een super ervaring zijn. Heel mooi gedaan, vooral de beren in de boom. Ik heb zitten te genieten, dank je wel..

Groetjes Von

Sarie zei

Wat gààf Willem, dat zal een onvergetelijke ervaring geweest zijn.
Je hebt ze er prachtig opstaan,
groetjes Greet

de bossies! zei

Hoi Willem
Ja dit is natuurlijk top!
wat een ervaring moet dat zijn....Het is maar goed dat je in een schuilhut zat...het lijkt me niet zonder gevaar om ze zo tegen te komen ;)
Geweldige serie Willem
Gr Henk

W. Pompert zei

Bedankt voor jullie reacties.
Het was een bijzondere ervaring.

@Henk: en dan te bedenken dat we na 21.00u in het donker over een smal paadje vanuit de hut naar de auto moesten lopen, wetende dat er allerlei Bruine beren rondstruinen.

Willem

Jan Zwaaneveld zei

Gaaf Willem!