vrijdag, mei 28, 2010

De Liede Lepelaars

Als je vijf jaar geleden een locatie zou mogen aanwijzen, waar zich een Lepelaarskolonie zou kunnen gaan vestigen, dan zou de Liede m.i. absoluut niet in het rijtje voorkomen. Het is een gebiedje midden in de randstad vlak bij Haarlem. Een tankstation op een tiental meters afstand, een B-weg ( Amsterdamse vaart ) , een snelweg A200 en een spoorlijn Haarlem -Amsterdam razen er vlak langs. Vliegtuigen komen continue over. Kortom de randstad op z'n drukst. Toch heeft zich hier een fraaie Lepelaarskolonie ontwikkelt in een Reigerkolonie met nu al zo'n 20 nesten. Enkele nesten van de Lepelaars zitten in de bomen vlak langs het fietspad en zijn goed te bekijken.
Een ouder slaapt op het nest met een drietal jongen. Na een aantal uur komt de aflossing. De jongen zijn gretig en bedelen om voedsel. Een hoop drukte en aktie. De aflos blijft terwijl de uitgeslapen ouder op de wieken gaat.
De Liede / Haarlem. 26 05 2010. Foto's WP.

3 opmerkingen:

Miarnda zei

Wat prachtig om een gezin lepelaars zo op het nest te mogen zien en fotograferen, top!
Groetjes,Miranda

de bossies! zei

Er staan hier helaas nooit veel update's...Maar als er één staat!
Dan is het ook smullen geblazen.
Wat een pracht foto's.
Gr Henk

Anoniem zei

Bijna iedere dag fiets ik er langs. Het is een genot ernaar te kijken. het doet me deugd dat de lepelaars zoveel nieuwsgierigen trekken. ook veel fotografen. daarom des te leuker om dat u dit zo snel hier gepost heeft met die prachtige foto's