vrijdag, januari 08, 2010

Baltimore troepiaal

De Baltimore troepiaal van Oudorp / Alkmaar liet zich na een uurtje zoeken fraai zien en bewonderen. Hij foerageerde druk op de zaden van een Grove(?) den. De sfeer was perfekt en gezellig en de buurtbewoners zijn ongelooflijk aardig en coulant. Er werd zelfs verscheidene keren koffie aangeboden. Ondanks dat de vogel al de gehele week bewonderd is, waren er toch nog meer dan 50 vogelaars enthousiast. De Baltimore troepiaal trok ook nog enkele Belgen en Duitsers.
De Baltimore troepiaal was voorheen een ondersoort van de Noordelijke troepiaal. De laatste soort is( gesplitst - weersamengevoegd en weer ) gesplitst in twee soorten nl. Bullocks - en Baltimore Troepiaal. De laatste soort heeft in Noord Amerika een oostelijke verspreiding.
08 01 2010. Foto's WP.

2 opmerkingen:

de bossies! zei

Zo..Hé...Wat een top foto's weer.
Prachtige vogel..die Baltimore troepiaal (alleen de naam al).
Ik heb hem ook zien staan op de site van Luuk Punt. en op de Slamenietdood site.
Maar deze foto's zijn wel heeel mooi!
Gr Henk

Jan Zwaaneveld zei

Je hebt 'm er een stuk mooier op staan dan ik, Willem. Ik was er donderdag, speciaal een vrije dag genomen voor dit spektakelstuk. Gefeliciteerd met je fraaie tuinsoort trouwens! Helaas kan ik op korte termijn niet komen kijken, maar als -ie er volgend weekend nog zit... wie weet.
Groeten, Jan